30 mars 2010

MorgOn i Tobetsu

 Nar jag vaknar sa vet jag att solen INTE kommer att skina for vi har inga utomhusovningar pa schemat idag. Sa har det varit och sa verkar det forbli. IGAR blev det lite matte och engelska ute och da fick vi ocksa uppleva takdropp. Efter grundskolan i Tobetsu gav vi oss ivag till Sapporo och en kvallsforelasning som Yamamoto ordnat. 50 personer fick hoera hur de medverkande naturskolorna arbetar och sen fick vi manga fragor skrivna pa postitlappar.

Middagen intogs pa en ekologisk restaurang pa jarnvagsstationen i Sapporo. Var gamle bekant med sagverket i Tomakomai med fru var med och bjod oss alla pa middag. De har verkligen blivit beframjare av miljoutbildning sedan jag traffade dem 2006.

Eftersom tankarna INTE var intstallda pa fil och flingor sa blev frukosten mindre traumatisk idag och vi kunde diskutera fragor till miljoministern. Ett bra satt att vakna. Nu bar det av till Ys naturskola och da ska han fa forelasa for oss. Idag ska vi fatta hur det egentligen ser ut med utomhuspedagogiken i Japan. En ovanlig dag med losare tidschema innan det bar av till Tokyo med nattaget.

Ps. Stora bokstaver ar battre an japanska....ds

Inga kommentarer: